AGENDA

Een mooi cadeau !

Evelien biedt een unieke combinatie van persoonlijke ontwikkeling en live muziek. Events zijn gericht op: Ontspanning – Bewustzijn – (Werk) Inspiratie. 

Maatwerk is ook mogelijk.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

AGENDA
*
2019
YOGACELLO: donderdag 21 maart
SOEFITEMPEL: vrijdag 5 april, 9 mei* en 14 juni
YOGACELLO: donderdag 11 april
ASHTANGA, YIN YOGA & MUSIC: zaterdag 6 april
HEARTHOUSE: vrijdag 12 april, Bussum
EINAUDI LIGCONCERT® & LATIFA: zaterdag 13 april i.s.m. Jeroen van Veen
OP REIS: Relight your life – woensdag 17 april, 15 mei en 19 juni
AVALON RETREAT: maandag 20 – woensdag 22 mei
EINAUDI LIGCONCERT® & LATIFA: zaterdag 15 juni i.s.m. Jeroen van Veen
EINAUDI LIGCONCERT® & LATIFA: zondag 16 juni i.s.m. Jeroen van Veen (Pernis)
*
LATIFA CD: Een begeleide meditatie en transformatieve reis voor lichaam en geest – €15 per stuk en €20 inclusief verzendkosten.
*
SOEFITEMPEL

De (meeste) events vinden plaats in de Soefitempel, Zuidduinseweg 7 in Katwijk aan Zee. De Soefitempel is een prachtige plek in de Katwijkse duinen. Tijdens een zomerschool in 1922, heeft de stichter van de Internationale Soefi Beweging Hazrat Inayat Khan (1882 – 1927) in de duinen bij Katwijk, een bijzondere geestelijke ervaring gehad. Hij noemde de plaats Murad Hassil (uitspraak: moeráad hásil) dat ‘vervuller van oprechte verlangens’ betekent. Sindsdien zijn Soefi’s er telkens weer naar toegegaan, hebben er gemediteerd en gebeden. In de jaren vijftig heeft de beweging het terrein in erfpacht verkregen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

YOGACELLO MINI RETREAT
donderdag 21 maart  &  donderdag 11 april 19.30 – 21.30
House of Inspiration – Meijboomlaan 1A te Wassenaar
Entree €30 per event inclusief thee, lekkers en nazit
 
Evelien maakt deze avond een unieke combinatie van Yoga, Cello en Zang. Op een speelse en ontspannen wijze kun je ervaren wat deze klanken en diepe ontspanning voor jou kan doen. Iedereen is welkom; ervaring met yoga is niet nodig.
 
Iedereen is welkom. Gun jezelf (en anderen) dit cadeau!
Neem een eigen mat en deken mee. Indien nodig zijn ze ook op de locatie.
REACTIES
‘Deze avond was een cadeau aan mezelf. Ik heb veel yoga gedaan, maar nog nooit op deze manier! Wat een diepe ontspanning!’
 
‘Ik heb genoten van de combinatie van yoga en klanken. Ik heb er veel aan gehad in de roerige tijd waarin ik zit. Dank je wel!’
 
‘Het was prachtig. De muziek kwam allemaal zo mooi samen. En dan op deze heerlijke plek. In alle rust met jezelf en elkaar aan de slag te mogen gaan was super. En Evelien: wat heb je een prachtige stem. Tot de volgende keer!’
 
‘De combinatie van cello-muziek en de stem van Evelien maken dat je tot diep in je hart geraakt wordt. Voeg daar een mooie dosis yoga-oefeningen aan toe en je hebt gegarandeerd een prachtige avond/dag.’
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 CELLO & LATIFA MEDITATIE
Vrijdag april, 9 mei* en 14 juni
 van 19.30 – 21.30 uur – Soefitempel in Katwijk aan Zee 
*
 Deelnemers beschrijven deze (vaak uitverkochte) bijeenkomsten als een mini-retraite.

Op deze avonden vindt van 19.30 – 21.30 uur ‘YogaCello, Stembevrijding en Latifa meditatie’ plaats in de Soefitempel in Katwijk aan Zee. Adres: Zuidduinseweg 7

Evelien maakt deze avond een unieke combinatie van Stembevrijding, Cello, Zang, de Latifa meditatie. Op een speelse en ontspannen wijze kun je ervaren wat deze klanken en diepe ontspanning voor jou kan doen.

De Latifa komt uit het Soefisme en betekent ‘verfijning’ en ‘meest subtiel’. Begeleid met cello en zang maak je een innerlijke reis via zeven stappen van transformatie: Aanvaarden, Verlangen, Hoop, Vertrouwen, Loslaten, Liefde en de Wil.

Iedereen is welkom. Gun jezelf (en anderen) dit cadeau!

Deelname: €40 en zakelijk €55 (inclusief BTW)

*10 mei is verplaatst naar 9 mei in HOUSE OF INSPIRATION te Wassenaar

Aanmelden & Cadeaubonnen zijn ook beschikbaar.

Reacties: 

  • ‘Deze avond was een cadeau aan mezelf. Ik heb genoten van de combinatie van klanken en heb er veel aan gehad in de roerige tijd waarin ik zit. Dank je wel!’
  • ‘Het was prachtig. De muziek kwam allemaal zo mooi samen. En dan op deze heerlijke plek. In alle rust met jezelf en elkaar aan de slag te mogen gaan was super. En Evelien: wat heb je een prachtige stem. Tot de volgende keer!’
  • ‘De combinatie van cello-muziek en de stem van Evelien maken dat je tot diep in je hart geraakt wordt. Voeg daar een mooie dosis yoga-oefeningen aan toe en je hebt gegarandeerd een prachtige avond/dag.’
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ashtanga, Yin Yoga & Live Music – Mini Retreat

By Reinier Dorrepaal & Evelien Fokker

Saturday April 6th: 13.00 – 16.00 PM

reinier en evelien yoga retreat* Everybody is welcome; no yoga experience needed *

Reinier and Evelien will guide you into the world of yoga and deep relaxation. Ashtanga yoga is dynamic and Yin is a restorative form of yoga. In the midst of the forest and close to the sea (Wassenaarse Slag) you can experience this special combination with live music, mantra’s and a final Savasana concert. Afterwards you could visit the beach and sea.

PROGRAMME

12.30                            Welcome & Entrance

13.00                           Workshop Ashtanga, Yin & Live Music

16.00                           Closure & Beach (optional)

Reinier Dorrepaal started with yoga in 2003 and since 2010 he is an Ashtanga teacher. Since 2015 he joins the international team of his teachers’ teachers Petri Räisänen. Reinier inspires you with his knowledge, experience and passion about Ashtanga Yoga. The style of Reinier is very gentle; focused on energy and meditation and integrating a yin approach in the Ashtanga practice. Reinier is a Yoga Alliance certified teacher (E-RYT 500).

Evelien Fokker is an experienced health psychologist, coach and musician. She organizes sessions, workshops and retreats focused on personal growth and transformation. Evelien is the founder of YogaCello and House of Inspiration. And her unique combination of psychology, being a musician and a certified yoga teacher (E-RYT 200) makes her inspire many people to live a life full of essence and purpose.

PRACTICAL INFO & APPLY

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
YOGACELLO & LATIFA MEDITATIE in HEART HOUSE
Vrijdag 12 april van 19.30 – 21.30 uur in Bussum
De Latifa komt uit het Soefisme en betekent ‘verfijning’ en ‘meest subtiel’. Begeleid met cello en zang maak je een innerlijke reis via zeven stappen van transformatie: Aanvaarden, Verlangen, Hoop, Vertrouwen, Loslaten, Liefde en de Wil. Iedereen is welkom. Gun jezelf (en anderen) dit cadeau!

Deelname: €40 en zakelijk €55 (inclusief BTW)

Aanmelden

Cadeaubonnen zijn ook beschikbaar.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zaterdag 13 april 20.00 – 21.30 uur – Soefitempel in Katwijk aan Zee
Einaudi Ligconcert & Latifa meditatie
In de stroom van mindfullness, ontspanning en slow food introduceren Jeroen van Veen en Evelien Fokker: SlowMusic. Sinds 2017 bundelen zij hun krachten en klanken. Zij zijn meesters in het afstemmen op de frequentie van de menselijke ziel.
 
De Latifa komt uit het Soefisme en betekent ‘meest verfijnd’ en ‘meest subtiel’. Deze meditatie is een (innerlijke) reis voor lichaam en geest langs zeven stappen van zingeving en transformatie: aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, loslaten, liefde en de wil.
 
Liggend ervaar je Einaudi’s klanken en de innerlijke reis langs van de bijzondere Latifa meditatie. De langzame en verstilde muziek van Einaudi voor piano solo, en soms aangevuld met cello geven een diepe ontspanning waarbij de tijd stilstaat. Ervaar deze toonaangevende avond van SLOWMUSIC.
 
Reacties van bezoekers:
* Wat heerlijk, ben helemaal stil en toch ook vol energie.
* Bedankt, het was prachtig. Wat een rust en vrede.
* Bedankt voor deze mooi reis naar binnen aan de hand van prachtige klanken van de piano, cello en stem.
* Helemaal verstild en vervuld!
* Klankkunstenaars, veel dank voor deze avond!
* Dank voor de bijzondere ervaring en diepe ontspanning.
 
Jeroen van Veen is een ervaren concertpianist en heeft zich
gespecialiseerd in minimalistische en ‘langzame’ muziek zoals o.a. Philip Glass, Ludovico Einaudi, Arvo Pärt en Simeon ten Holt. Naast meer dan 170 CD’s voert Jeroen vele diverse cross-overs zoals filmmuziek, theaterproducties, jazz- en improvisatieconcerten uit.
 
Evelien Fokker is een ervaren trainer, coach en organisator van workshops, lezingen en retraites gericht op transformatietrajecten en persoonlijke groei. Met een achtergrond als psycholoog, muzikant en yogadocent begeleidt en inspireert zij mensen op haar unieke wijze om vanuit hun essentie te leven. Afgestemd op wat er nodig is integreert zij YogaCello®, stembevrijding en de Latifa meditatie in haar begeleiding.
 
Praktische informatie & AANMELDEN
* Ligconcert®: Zaterdag 13 april 20.00 – 21.30 uur
* Adres: Zuidduinseweg 7 in Katwijk aan Zee
* Deelname: €40
* Zaal is open vanaf 19.30 uur
* Neem een matje, voldoende warme kleding en een deken mee
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
OP REIS – Relight your life
Woensdag 17 april, 15 mei en 19 juni
19.30 – 22.oo uur in de Soefitempel & House of Inspiration
 
Op 17 april start een bijzonder drieluik in de Soefitempel in Katwijk. Een transformatietraject bestaande uit drie bijeenkomsten met integratieopdrachten onder professionele begeleiding van Evelien Fokker. Ga je mee OP (deze innerlijke) REIS?
 
– Je hoeft niet ver weg om heel dichtbij jezelf te komen –
 
TRAJECT
Met een door jou gekozen thema of verlangen ga je op reis; jóuw innerlijke reis. De Latifa meditatie, muziek, stilte en natuur vormen de basis. De Latifa komt uit het Soefisme en betekent ‘meest verfijnd’ en ‘meest subtiel’. Deze meditatie is een (innerlijke) reis voor lichaam en geest langs zeven stappen van zingeving: aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, loslaten, liefde en de wil.
VOOR WIE
‘OP REIS’ is bedoeld voor mensen die:
* meer vanuit hun hart willen leven
* op een kruispunt in hun leven staan
* een nieuwe (levens)fase ingaan
* toe zijn aan verdieping in de persoonlijke ontwikkeling
* benieuwd zijn naar wat deze reis hen kan bieden
* meer vanuit hun essentie willen leven
* het zichzelf gunnen om het onbekende aan te (durven) gaan
 
BEGELEIDING
Evelien Fokker is een ervaren begeleider van transformatietrajecten gericht op persoonlijke groei. Gedurende de drie bijeenkomsten in de Soefitempel zal zij live muziek verzorgen (cello, piano, zang, klankschalen en chimes) en rustige yoga en stembevrijding inzetten ter verdieping van de reis. In de tussenliggende periodes zjin er integratieopdrachten om de persoonlijke thema’s en ervaringen verder te onderzoeken en uit te werken in je dagelijkse leven. Extra persoonlijke sessies met Evelien zijn ook mogelijk.
OPBRENGST
Op 19 juni zal iedereen deze reis met een unieke opbrengst besluiten. Ieders traject zal zich uniek ontvouwen dus vooraf kunnen je het resultaat niet voorspellen.
 
Deelnemers noemden na een eerder OP REIS traject als opbrengst meer (zelf)vertrouwen, innerlijke rust, zelfliefde, compassie, ruimte, vitaliteit en het vermogen om los te laten.
 
MOOISTE ERVARINGEN:
– de locatie
– de (Latifa) meditaties begeleid met live muziek
– het vertrouwen en de openheid in de groep
– dat ik mezelf dit gunde
– het werken met de stem
– avonden waarin je alles toestaat er te mogen zijn
– een nieuw contact met mijn emoties
– het ook onderweg zijn met een reisgenoot
 
INZICHTEN van eerdere deelnemers: 
– Ik weet nu dat ik alles in me heb om in balans te zijn.
– Accepeteren is volledig; ik hoef geen concessies te doen.
– Ik mag er zijn!
– Ik ervaar nu een groot gevoel van vrijheid!
 
DETAILS
Data: Woensdag 17 april, 15 mei en 19 juni 2019 van 19.30 – 22.00 uur
17 april: Soefitempel, Zuidduinseweg 7 in Katwijk aan Zee
15 mei en 19 juni: House of Inspiration, Meijboomlaan 1A (wit gebouw) in Wassenaar
 
Deelname: €197 inclusief een voorbereidingsgesprek. Zakelijk €247 ex btw
EVELIEN FOKKER
Evelien is een ervaren trainer en coach. Zij organiseert workshops, lezingen en retraites gericht op transformatietrajecten en persoonlijke groei. Met een achtergrond als psycholoog, muzikant en yogadocent begeleidt en inspireert zij mensen op haar unieke wijze om vanuit hun essentie te leven. Afgestemd op wat er nodig is integreert zij YogaCello, stembevrijding en de Latifa meditatie in haar begeleiding.
 
SOEFITEMPEL
De Soefitempel is een prachtige plek in de Katwijkse duinen. Tijdens een zomerschool in 1922, heeft de stichter van de Internationale Soefi Beweging Hazrat Inayat Khan (1882 – 1927) in de duinen bij Katwijk, een bijzondere geestelijke ervaring gehad. Hij noemde de plaats Murad Hassil (uitspraak: moeráad hásil) dat ‘vervuller van oprechte verlangens’ betekent. Sindsdien zijn Soefi’s er telkens weer naar toegegaan, hebben er gemediteerd en gebeden. In de jaren vijftig heeft de beweging het terrein in erfpacht verkregen.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
AVALON RETREAT 
maandag 20 – woensdag 22 mei 2019
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Latifa & Einaudi Ligconcert – Evelien Fokker & Jeroen van Veen
 
Zaterdag 15 juni 20.00 – 21.30 uur
Adres: House of Inspiration
Entree: €40
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
Latifa & Einaudi Ligconcert – Evelien Fokker & Jeroen van Veen
 
Zondag 16 juni 20.00 – 21.30 uur
Adres: Perissimo, Pernis
Entree: €35

Krijg nu de kans om een heel persoonlijk “huiskamer-” / “studio” ligconcert® te beleven in de eigen studio van pianist Jeroen van Veen. Dit keer samen met celliste en psychologe Evelien Fokker. De twee vonden elkaar in de minimalistische insteek van hun muziek en werk, waarin ze dagelijks de grenzen opzoeken en niet gebonden willen zijn aan door anderen voorgeschreven noten. In deze bijzondere combinatie van de muziek van componist Ludovico Einaudi en de Latifa Meditatie zoeken ze de balans tussen horen, denken en voelen. De ‘slow-music’, muziek die is afgestemd op de menselijke ziel, zorgt voor ultieme ontspanning.

Vergeet niet uw eigen matrasje, matje of zitzak mee te nemen!

REACTIES
   
* Wat een heerlijke ervaring! Licht en nuchter, tegelijk diepgaand. Zeer professioneel begeleid, wat vertrouwen geeft. Gedragen door de klanken van de cello… Ik ben opengegaan. Wanneer is de volgende keer?

* Ik eindigde vol lege ruimte, lichtheid & een glimlach in mijn ziel en op mijn gezicht. Aanrader, dus.

* Best church EVER!!! This Sunday morning I attended Evelien’s morning meditation with cello. Glorious, really inspired & healing. It will be so amazing at her next venue, I recommend it to anyone who can make it!

* Evelien speelt, mijn ziel wordt aangeraakt en lijkt in de muziek woorden te vinden om mijn stem geluid te geven. Haar muziek klinkt in mij. Mijn muziek vindt stem in haar klanken. Zonder woorden word ik verstaan, versta ik mezelf iets meer.

* Ik heb eindelijk weer eens goed geslapen!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LATIFA MEDITATIE 

De Latifa komt uit het Soefisme en betekent ‘meest verfijnd’ en ‘meest subtiel’. Deze meditatie is een (innerlijke) reis voor lichaam en geest langs zeven stappen van zingeving en transformatie: aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, loslaten, liefde en de wil. Lees hier een interview over de Latifa.

MUZIEK

De klanken van Eveliens cello en stem hebben een diepe werking: “De muziek taste iedere cel af en de trilling zorgde voor meer openheid.”
“Het was een prachtig; wat een mooie muziek maak je en wat heb je een gevoelige stem, dat raakt je ‘zijn’. De dagen erna heb ik een serene rust, diep in mij ervaren.”

LATIFA CD 

Evelien begeleidt de Latifa met cello en zang. Deze CD is nu verkrijgbaar voor €15. Zo kun je deze reis altijd en overal maken. €20 inclusief verzendkosten. Bestellen

YOGACELLO 

YogaCello is Eveliens unieke yogavorm waarbij zij rustige yoga -voor iedereen toegankelijk- begeleidt met live muziek (cello, zang, piano en klankschalen).

COACHING

Afgestemd op uw vraag ontvangt u holistische coaching waarbij u begeleid wordt om vanuit ontspanning (weer) in beweging. Muziek en yoga kunnen een rol kunnen spelen in dit traject.

MAATWERK 

Mail vrijblijvend als u het gevoel heeft dat Evelien uw event of moment kan aanvullen met live muziek, zang, inspiratie, aandacht, zingeving diepgang en rust. “Evelien Fokker is veel meer dan bedrijfspsycholoog, coach, musicus en yogalerares. Zij is in contact met de groep, weet de juiste stemming te creëren en kan interventies doen die super raak zijn … en dan ontstaat er iets wonderlijks, haast magisch.”