CONCERTS

EINAUDI LIGCONCERT® – piano en cello 
in samenwerking met pianist Jeroen van Veen
*
Jeroen van Veen en Evelien Fokker zijn meesters in het afstemmen op de frequentie van de menselijke ziel. Sinds 2017 bundelen zij hun krachten en klanken. Met succes; ieder concert is uitverkocht!
*
EINAUDI LIGCONCERT ®
Een lang ligconcert® met muziek van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi met piano en cello. Una Mattina is het album van Ludovico Einaudi uit 2004. Terwijl het vorige album I Giorni was gebaseerd op Malische volksmuziek over een nijlpaard, werd Una Mattina geïnspireerd door een eenvoudige inspiratiebron: zijn dagelijkse routine en de Piedmont wijnboerderij waar hij leeft met zijn familie. In de 12 autobiografische, hedendaagse en minimalistische klassieke stukken staan de piano en de cello centraal. Naast het volledige album ‘Una Mattina’ vullen andere werken van Einaudi ligconcert aan. Deze muziek die is afgestemd op de menselijke ziel zorgt voor ultieme ontspanning. Neem een matje mee en kom liggend genieten!
REACTIES:
* Wat een heerlijke ervaring! Licht en nuchter, tegelijk diepgaand. Zeer professioneel begeleid, wat vertrouwen geeft. Gedragen door de klanken van de cello en piano. Ik ben opengegaan. Wanneer is de volgende keer?
* Ik eindigde vol lege ruimte, lichtheid & een glimlach in mijn ziel en op mijn gezicht. Aanrader!
* Best thing EVER!!! Glorious, really inspired & healing. I recommend it to anyone who can make it!
* Mijn ziel wordt aangeraakt door de klanken. In de muziek woorden te vinden om mijn stem geluid te geven. De muziek klinkt in mij. Zonder woorden word ik verstaan en versta ik mezelf iets meer.
* Wat een diepe ontspanning; ik heb na het concert eindelijk weer eens goed geslapen!
* Wat heerlijk, ben helemaal stil en toch ook vol energie.
* Bedankt, het was prachtig. Wat een rust en vrede.
* Helemaal verstild en vervuld!
* Klankkunstenaars, veel dank voor deze avond! 
* De klanken van Eveliens cello en stem hebben een diepe werking.
* De muziek taste iedere cel af en de trilling zorgde voor meer openheid.
Jeroen van Veen is een ervaren concertpianist en heeft zich gespecialiseerd in minimalistische en ‘langzame’ muziek zoals o.a. Philip Glass, Ludovico Einaudi, Arvo Pärt en Simeon ten Holt. Naast meer dan 180 CD’s voert Jeroen vele diverse cross-overs zoals filmmuziek, theaterproducties, jazz- en improvisatieconcerten uit. www.jeroenvanveen.com
*
Evelien Fokker startte op jonge leeftijd met de cello. Tijdens haar studie psychologie studeerde zij cello bij Larissa Groeneveld aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze volgde lessen en masterclasses bij o.a. Pieter Wispelwey, Lucia Swarts, Joachim Eijlander en Xandra Rotteveel. Naast concerten verzorgt Evelien trainingen, workshops, retreats, coaching en lezingen waaronder een TED talk.